vad vill du träna?

Vill du träna och få bort några kilon eller fett eller bara få muskler, då har jag skrivit ner vissa grejer du kan göra:

Magen:
Viktigt att träna magmusklerna eftersom det är magen/bålen som håller ryggen på plats, du får bättre hållning och förebygger skador. Tänk på att spänna hela bålen för att få bättre effekt. För att få en platt mage eller andra muskler nu inför sommaren börja med att göra:

* Situps - böj inte bara nacken utan gå nästan hela vägen, runt 45 grader.
* Plankan
* Låsas hålla en boll och vrida magen från sida till sida

Gör 10 - 15 repetioner på 3 set, lägg minst 5 min varje dag och du får en fin, platt mage inför sommaren.

Rumpan:
* Denna övningen är bra för både rumpa, lår och mage. Det är en form av ett rumplyft, du ligger på rygg på golvet med fötterna i golvet. Händerna vilar längst med sidan på kroppen. Nu lyfter du rumpan mot taket, spänner rumpan och låren så mycket du kan, och håller kvar några sekunder. Sedan sänker du långsamt ner rumpan mot golvet igen. Växla med att lyfta och sänka väldigt långsamt och göra det väldigt snabbt. Variera mellan ungefär tre olika hastigheter och spänn hela tiden rumpan och låren.

* Finns en övning där du gör utfall. Du lyfter upp ena benet mot magen sedan faller du ner i 90 grader mot golvet, sedan lyfter du upp benet mot magen igen och sen ner med benet och sen upprepa några gånger, sen bytar du ben.

Låren:
* Finns en övning som kallas "kissa hunden". Du står på alla fyra, precis som en hund, och gör precis som hunden gör när den kissar. Du lyfter ena benet, böjt ben, upp mot taket så högt du kan. Sänk ner benet utan att placera det i golvet igen och upprepa.

* För att få smalare lår är de bästa varianterna att köra power walking, jogging eller vanlig löpträning. Bästa är att träna på morgonen med tom mage för att få största effekt, spring runt 40 minuter varje gång.

* Styrketräning är bra för att förbränna fett på låren också.

* Knöböjningar.

* Svårt att förbränna låren, bästa sättet är att äta rätt och träna benövningar eller springa.

Lägg 5 minuter varje dag med lite övningar och du får en figur som passar dig. Hoppas jag gav er lite tips på bra träning nu, ha det bra!




Kommentarer
Postat av: erik HAcheef1

bra hanna, hjälp de lite sämre tränade på benen :D pigg o gla HA-daa' :D

2010-05-17 @ 21:04:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0